4 - 6 kişi için tasarlanmıştır
malzemeler:düşberenin Hamur İçin:
-2 bardak un,
-1 yumurta
-yarim çay kaşığı tuz
-2/3 bardak ılık su
-1 yumurta
-yarim çay kaşığı tuz
-2/3 bardak ılık su
düşberenin İçi İçin:
-250 gr çekilmiş sığır veya koyun eti, veya ikisinin karışımı
-yarim çay kaşığı tuz
-1 adet küçük soğan - mini mini doğranmış
-dörtte bir çay kaşığı karabiber
-yarim çay kaşığı tuz
-1 adet küçük soğan - mini mini doğranmış
-dörtte bir çay kaşığı karabiber
Suyu İçin:3 çorba kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
1 çorba kaşığı domates veya dometes salçası
1 adet küçük soğan - mini mini doğranmış
8 bardak su
isteğinize göre tuz
isteğinize göre tuz
Üstüne ekelemek için:
küçük küçük doğranmış taze kişniş yada kuru nane
küçük küçük doğranmış taze kişniş yada kuru nane
Yanında sofraya vermek için:
birkaç dilim ezilmiş sarımsağı sirke-sarımsak: üzüm sirkəsinə ekleyip karıştırın.
birkaç dilim ezilmiş sarımsağı sirke-sarımsak: üzüm sirkəsinə ekleyip karıştırın.
1. ilk olarak hamuru hazırlayın. büyükçe bir kapta yumurta,un, tuz ve suyu karıştrın. elde edien malzemeyi biraz unlanmış masa yada tahta'nın üzerine koyup, elinizle yoğurmaya başlayın.hamur kılak memesi kıvamında esnek olmalıdır.Hamuru kaba koyup, üstünü çay havlusu ile örtün ve bir kenara koyun ki, hamur dinlensin.Bu süre zarfında düşberenin içini hazırlayın.
3. tahta yada Masayı unlayın ve hamurunuzu oklavayla 40 cm çapı olan çok ince daireye açın.


