3 Aralık 2013 Salı

Yayla (yoğurt) Çorbası nasıl yapılır?

Yayla Çorbası veya yoğurt çorbasının yapılışı
4-5 kişi için
3 bardak yoğurt
4 bardak su
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yuvarlak pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı ince kuru nane ( süzgeçten sürterek geçirin ki , narin olsun )
bir çimdik kırmızı tatlı toz biber ( zorunlu değil )
Zevke göre tuz
Bir tencerede yoğurt , su , yumurta , un ve pirinci iyice karıştırın . Orta ateşte kaynayana kadar tahta kaşıkla karıştırarak  pişirin kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakabilirsiniz. arda karıştırın tabi . Pirinç pişincə ​​çorbayı kenara çekin .
Küçük tavada yağı kızdırın . Cızıldamaya baslayınca ateşten çekip kuru nane ve pul biberi ( zorunlu değil ) ekleyin yarım dakika karıştırın . Alınan karışımı çorbaya ilave edip , karıştırın . Zevke göre tuz katın.
NOT - bu çorbaya pişmiş nohut da ilave edilebilir .lezzet vermesi için kaynadıktan sonra ince ince soğanda doğrayabilirsiniz.


yayla çorbası veya yoğurt çorbasının görünüşü