3 Aralık 2013 Salı

Kırmızı Mercimek Çorbası nasıl yapılır

Türk mutfağının en çok sevilen çorba olan Mercimek Çorbasının nasıl hazırlanışı . Bu çorba Türkiye'nin çeşitli yerlerinde biraz farklı olarak pişirilsə de , içinde kullanılan malzemenin hepsi , neredeyse aynıdır . Bazı yerlerde buna çeşitli baharatlar da katılmaktadır.biz burada en çok yapılanını anlatacağız.fakat 2 yöntem vereceğiz aralarındaki fark cüz'îdir . İstediğinizi seçip , pişirin .
Kırmızı Mercimek Çorbası
4 porsiyon için tasarlanmıştır
1 bardak kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan - mini mini doğrayın
1 adet orta boy havuç - mini mini doğrayın
1 adet orta boy patates - mini mini doğrayın
1 çorba kaşığı domates salçası
6 bardak su
zevke göre tuz
zövgə göre biber ( çorbanın acı olmasını istiyorsanız , biraz acı kırmızı pul biber ekleyin )
1-2 kaşık yağ
Üstü için ( bu zorunlu değildir ve çorbanın sofraya verince güzel görünmesi için yapılıyor -alttaki resimdeki gibi oluyor)
2 x . kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
1 / 3 çay kaşığı kırmızı tatlı biber tozu ( paprika )
Servis için :
limon
ekmek
1 yöntem:
Mercimek , soğan , patates , havuç ve suyu bir tencereye koyup kaynatın . Orta ateşte üstünü örtmeden yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişirin . Bu süre içinde Sık sık karıştırın ki , dibi yanmasın . malzemeler yumuşayınca  , blenderden geçirin ki , püre haline gelsin . Tuz ve biber katın . Çorbanızın daha lezzetli olması için yağ ilave edip karıştırın . Diyet çorba istiyorsanız , o zaman yağa gerek yoktur .
Çorbayı kaplara dökün . Üstünü süslemek istiyorsanız , küçük tavada yağı kızdırın . yağ kızdığı zaman , tatlı biber tozunu yağa ekleyin biraz kavurun . Sonra bu sosu çorbaya dökün .
isteğe göre limon sıkabilirsiniz.
2.yöntem :
Mercimek , patates , havuç ve suyu bir tencereye koyup kaynatın . Bu arada soğanı yağda biraz kızartın . Üstüne isteğe bağlı domates ekleyerek , karıştırarak pişirin . Sonra bu karışımı Mercimek olan tencereye dökün . Koyun hepsi bir arada yumuşayana kadar pişsin . B. Sık sık karıştırın ki , dibi yanmasın . malzemeler yumuşayınca , blenderden geçirin ki , püre haline gelsin . Tuz ve biber katın .
Çorbayı kaplara dökün . Üstünü süslemek istiyorsanız anlattığımız sosu yapın.

Püf noktası:

1.Bu ​​çorba pişirme esnasın eğer katılışıyorsa Üstüne su ilave edip karıştırın kaynatın.her katı olduğunu düşündüğünüz zaman bu yöntemi uygulayın.
2 : Eğer blenderiniz yoksa havan yardımı veya bir kabın içine koyup kepçe yardımı ile ezin.
Afiyet Olsun !

mercimek çorbası.